Här är ett exempel från Shopify marknadsföring sociala medier förra veckan

10/04/2014 10:25

 

 

Den största utmaningen att online butiksägare står inför är att öka trafiken till sin e-handel butik . Att veta var man ska börja och hur man sticker ut från de tusentals andra butiker som konkurrerar om samma trafik är en svår utmaning .

Explosionen av tillväxten i e-handel världen har bara gjort det tuffare för e-handel webbplatser för att locka till sig den kritiska massa av besökare krävs för att stanna kvar i verksamheten .

I detta inlägg där jag kommer att ge dig 12 olika strategier för att hjälpa dig att öka din online community och öka trafiken för att hjälpa dig att öka försäljningen . Plocka de strategier och taktiker som du tycker är mest intressanta och lämpliga för din verksamhet och börja se ditt företag växa .

1 . Inlägg Daily innehåll för fortsatt tillväxt

Ett av de enklaste sätten att odla dina marknadsföring sociala medier över tid är att publicera innehåll konsekvent . Studier har visat att olika målgrupper reagerar på olika utstationering frekvenser , så se till att du testar den optimala frekvensen med din egen publik eller titta på förlovningsnivåer i jämförelse med att publicera frekvenser av dina konkurrenter för några riktlinjer . Den minsta ska vara en gång om dagen på Facebook och 4-6 gånger om             dagen på Twitter . Också uppmärksamma vilken tid på dagen du lägger upp , är mycket viktigt att tidpunkten för sociala medier .

Två fantastiska verktyg som kan användas för att automatisera denna process är Swayy och buffert . Swayy är bra för att hitta högkvalitativa artiklar och nyheter relaterade till din bransch och gör att du kan schemalägga inlägg till dina olika sociala nätverk . Buffert är en mycket populär app som kan integreras med din webbläsare och massor av andra program som hjälper dig att schemalägga inlägg till dina sociala nätverk . Med hjälp av dessa program kan hjälpa dig att minska din tid på din social marknadsföring till en halvtimme om dagen .

2 . Använd bilder när du postar på Facebook
       
Det bästa sättet att öka engagemanget på Facebook är genom att inkludera bilder i dina inlägg . Bilder på facebook har visat att generera över 50 % mera lik än genomsnittet stolpen. När du vill skicka ett meddelande eller för att främja ett visst innehåll sedan inkludera länken till sidan i inlägget (helst efter innehållet så att det ser ut ) och bifoga en bild till inlägget.


Lägga till en bild till en annars textbaserad tillkännagivande är betydligt mer övertygande och kommer att öka klick avsevärt .

För riktlinjer om utstationering på Facebook med bilder , kolla in det här inlägget, " 3 sociala medier dåliga vanor som du behöver för att sluta nu . "

3 . Öka exponeringen av din gemenskapernas Med Sociala Knappar

Ju fler visningar du har på dina sociala nätverk desto mer sannolikt är det att du kommer att vinna fler gillar . Det bästa sättet att dramatiskt öka antalet visningar på dina sociala nätverk är genom att bädda in sociala knappar på din webbplats och i din marknadskommunikation . De flesta bloggar har sociala dela knappar som visas tydligt att uppmuntra läsarna att dela artikeln . Här är ett exempel från en artikel av Shawn Graham i

Fast Company :

Några av de platser som du kanske vill överväga att placera sociala knappar :

Sidfoten på din hemsida och blogg
Header på din hemsida och blogg
I nyhetsbrevet
I din e-postsignatur
Inom specifika blogginlägg
4 . Kör en Launchrock kampanj

Launchrock är en populär gratistjänst för att samla in e-postadresser till personer som vill få tidig tillgång till lanseringen av en ny app , tjänst eller egentligen vad som helst . Det speciella med Launchrock är att det integrerar sociala inom teckningsprocessensom är en mycket kraftfull komponent som kan användas för att förvandla en vanlig befordran till en viral  för att bidra till att driva trafik och försäljning .

Du har förmodligen sett en Launchrock sida innan , de ser ut ungefär så här :

Efter att ha öppnat ett gratis konto med Launchrock kan du helt skräddarsy sin widget och marknadsföring kopia och sedan bädda in widgeten i din marknadsföring sida på din webbplats .

Tanken är att skapa en give-away eller något annat erbjudande som fungerar på vän - ta - en - vän och använda de sociala funktionerna i Launchrock att göra det virus .

Informera dina besökare och sociala gemenskaper som för att komma in denna fantastiska kampanj som de behöver för att komma in i sin e-postadress på kampanjsidan . När de går in i sin e-postadress , kommer Launchrock visa dem ett meddelande och marknadsföring sociala medier dela knappar .

Se till att meddelandet har ett kraftfullt incitament för att få dina besökare att dela främjande med sina vänner . Något i stil med , " Öka dina chanser att vinna sommaren giveaway genom att bjuda in dina vänner att gå med främjande " eller " Få 3 vänner att gå med i främjandet och allt du står chansen att vinna ett bonuspris , " bör hjälpa öka andelen hastigheten och därmed antalet människor som kommer att få utsätts för din marknadsföring sociala medier .

Inom Launchrock , har du detaljerade analyser på antalet remisser varje e ger som kan hjälpa dig att identifiera de bästa influenser . Dessa påverkare kan sedan kontaktas via e-post och tackade personligen för deras hjälp med att sprida din marknadsföring som lägger till en mycket trevlig personlig touch på din marknadsföring sociala medier .

5 . Utnyttja sociala Recensioner Automatisera Word of Mouth Marketing

Använda recensioner för att skapa förtroende och ge insikter om dina produkter är ett bra sätt att öka försäljningen .

Yotpo är en populär gratis social översyn app som är tillgänglig i Shopify App Store . Appen hjälper till att omvandla mer än 8 % av kunderna till granskare genom sin post efter köpet email vilket resulterar i ett stort antal recensioner skapas . Det bästa är att denna process är automatiserad så att du inte behöver lägga tid på att nå ut till kunderna för att försöka få nya recensioner. Så här fungerar det:Yotpo sociala funktioner gör att du kan ansluta dina Twitter- och Facebook-konton och skicka dina användargenererade recensioner direkt till ditt Facebook- affärer sida eller Twitter -konto . Dessa recensioner bidra till social trafik till dina produktsidor som i sin tur ökar försäljningen . För bra exempel på butiker med fullt utnyttjande av sociala recensioner kolla in Facebook sidor av RockinWellness och KollectionK .

6 . Skapa Micro Innehåll

Vi är alla lider av information overload , vilket innebär att människor har mindre tålamod och mindre tid att konsumera innehåll . En växande trend bland marknadsförare som bör allvarligt övervägas av online butiksägare är att skapa lagom stora bitar av innehåll för snabb och enkel konsumtion .

Två stora tjänster som kan användas för att vara värd för ett sådant innehåll är Soundcloud , en molnbaserad ljudfil webbhotell , och Vine , en relativt ny video webbhotell släpptes av Twitter . Vine är en gratis mobil app som gör det möjligt för användare att skapa och lägga upp 6 andra videoklipp som lätt kan delas på sociala nätverkssajter .

Vissa märken som Urban Outfitters , Doritos , och även Nascar har börjat experimentera med Vine som ett nytt verktyg för att skapa innehåll .

Här är en Vine video som Nascar posted nyligen :

7 . Kör ett Twitter Q & A

Engagemang är viktigt att hålla en online community lever och frodas . En bra taktik för att öka din Twitter gemenskap och dramatiskt öka engagemanget är genom att vara värd en vecko Twitter Q & A. Tanken är att välja en dag i veckan , och sedan uppmuntra ditt samhälle att ställa frågor relaterade till din produkt , företag , bransch eller egentligen vad som helst . Du ger sedan svar på sina frågor och sedan välja de bästa frågorna och använda dem i ett blogginlägg .

Med tiden andra i rymden kommer att delta och långsamt kommer du att etablera ditt varumärke som en myndighet i utrymmet . Kom ihåg mantrat : Nej Engagement Left Behind .

Bonus tips : Välj en hashtag relaterad till Twitter Q & A och be din samfundet att använda den i sina tweets . Detta bidrar med branding och kommer att bidra till att göra praktik bekant för dem som väljer att delta . Här är några tips från Twitter Storbritanniens företagets blogg om hur man värd en Twitter frågestund .

8 . Kör en Pinterest skattjakt

Pinterest är ett av de största sociala nätverken i världen och kan användas för en rad olika marknadsföringsaktiviteter . Ett kraftfullt sätt att använda Pinterest för att skapa uppmärksamhet kring ditt varumärke och produktlinjenär att använda den för att köra en " skattjakt " befordran .

Det sätt skattjakten fungerar är att kontakta några partners och be dem att sätta fingret en bild på en av deras Pinterest styrelser . Varje bild är tänkt att ge ledtrådar till nästa bild på skattjakt . Du få bollen i rullning genom att publicera ett blogginlägg om främjande och en länk till den första bilden . Fans som får till den sista bilden vidarebefordras till en dold sida där de går in i sina meriter för att delta i utlottningen . Så här Cottage Life Magazine värd en Pinterest skattjakt , du kan följa sin strategi som en riktlinje om var du ska starta eget .

9 . Experimentera med olika titlar i dina blogginlägg

Titeln på ett blogginlägg bär mycket mer vikt än den genomsnittliga personen inser och bör få så mycket uppmärksamhet som innehållet i inlägget . Här är några tips för att optimera dina titlar :

Använd vardagsspråk
Utnyttja vanliga psykologiska drag ( brådskande , rädsla , lust , etc )
Håll det kort
Använd negativ ( Gör inte detta mot att göra detta )
Om du är efter är en lista , börja titeln med hur många poäng du ska göra
Kolla in denna fantastiska artikel om ett inlägg som fått tusentals aktier och hur dess titel hjälpte det att nå denna fantastiska bedrift .

10 . Gör det enkelt för kunder att dela och Pin dina produkter

Inklusive knappar sociala dela är ett måste för alla online-butiker som vill ta del av vårt medfödda socialt beteende på nätet . Se till att du inkluderar knappar till populära sociala nätverk ( Facebook , Twitter och Pinterest ) och att de inte är gömda i din butik tema .

Många väljer att gå i riktning mot att välja knappar som matchar deras butik tema , men detta kan begränsa andelen aktier . Välja färgglada knappar som sticker ut kan bidra till att förbättra den mängd aktier som kommer att bidra till att driva nya trafik till din webbplats .

Försök att använda en tjänst som AddThis och en har sina egna analyser och kan användas för att hjälpa dig med att hitta den optimala placeringen och layout .

Här är hur Thomas Holmes , författare till boken " Shopify & You , " använder AddThis på sin produkt för att uppmuntra sociala dela :

11 . Investera i en Infographic

Under de senaste åren infographics har blivit mycket populära . Att investera i en professionellt utformad infographic är ett av de bästa sätten att skapa en enorm stegring i trafik till din webbplats och hjälper dig att få ett antal högt värde tillbaka länkar som är bra för SEO . En kvalitet infographic kan kosta allt från $ 100 - $ 1500 , men det kommer att vara väl värt investeringen .

Spendera lite tid att forska ett intressant ämne inom din bransch och hitta en hel massa saker som du kommer att täcka i infographic . Ett exempel på en sådan infographic skulle kunna vara " Hur mycket pengar Amerikaner spenderar under julen jämfört med resten av världen . " Denna infographic skulle kunna skapas genom att nästan alla online-butiker och skulle vara generella nog att många bloggar och nyhetssidor skulle länka tillbaka till det , vilket resulterar i tusentals besökare till din blogg .

12 . Skapa en gratis Board på Pinterest

Ett bra sätt att ge mervärde till dina kunder är genom att ge dem information och specialerbjudanden på gratis produkter som du inte nödvändigtvis säljer .

Låt säga att din butik säljer löparskor och du vill ge extra värde till dina kunder . Ett av de bästa sätten att göra detta är att skapa en gratis ombord på Pinterest med en rad kompletterande produkter som dina kunder kanske vill köpa . De butiker och andra platser som du gör reklam på din styrelse kommer att ta notis om den inkommande trafiken från ditt Pinterest -konto och kan även anta samma strategi som kommer att leda till nya inkommande trafik till din butik .

Anslut alla dina marknadsföring sociala medier runt detta forum och se till att du leder trafik till din Pinterest brädor från dina sociala konton , nyhetsbrev och blogginlägg . Dina fans kommer att vara tacksamma .

Slutsats

Många av de strategier som nämns i det här inlägget är mycket fräsch och underutnyttjade vilket innebär att om du läser detta har du en unik möjlighet att dra full nytta av de råd som nämns i det här inlägget .

Jag vill gärna höra hur några av dessa strategier hjälper dig att bygga ditt online imperium så när du har börjat dina kampanjer och kampanjer låta alla läsare vet genom att skicka din berättelse i kommentarerna nedan